01 maj 2011

Lego

Fredag: tog skogsrundan med Lego, han va allt utom tam ;) såg spöken o hoppade omkring lite, haha. Men de va skönt med en uteritt


Lördag: lätt pass på banan på mitt nya snygga hack ;) Jobbade lite skänkelvikningar för att få honom lyhörd. Inget speciellt, red i kortbyxor så stiglädrena nöp förjävla mkt, blev därför inget långt pass. 


Idag: ännu ett pass på banan, hade inte tid att rida ut då det var schemamöte direkt efteråt, jobbade mest på att  han skulle vara framåt. Rider mest med hoppsadeln nu och ställer mig upp i galoppen o vinklar ut benen för att han inte ska känna skänkeln hela tiden, då lyssnar han mkt bättre när man väl använder skänkeln. Tränade först på byten för att få ordentligt flyt hela tiden i galopper o behålla flytet, sen tränade jag på förvändgalopp och därefter byten, han är inte van vid att göra byten på rakt spår, brukar göra det snett igenom/halvt igenom för att underlätta för honom, men han gjorde bytena bra på rakt spår och den förvända galoppen, som han alltid varit super stark i, satt som smäcken som vanligt. Riktigt skönt, har ju trots allt jobbat med förvända galoppen väldigt mycket och i början när han inte var så stark ställde jag honom utåt i galoppen för att han skulle vänja sig så först. Så pga det har den förvända galoppen alltid varit han starka sida :) 
Jobbade även på bakdelsvändingar i skritt. En riktigt bra övning var att rida stora volten som en fyrkant och föra bakdelsvändning i varje hörn, så red jag även innanför spåret mkt och gjorde bakdelsvändningar direkt åt båda hållen helt runt och sen fortsatte för att han ska vara rak hela tiden o inte tro att han ska fortsätta vända. Samt att han inte ska vingla. 
Gjorde dessutom lite skänkelvikningar till och från spåret och var noga med att ha honom helt rak både på och utanför spåret. Han var verkligen super. I traven och galoppen gjorde jag mest serpentiner, snett igenom, ökningar på långsidorna samt ha honom ordentligt framåt hela hela tiden. Han var verkligen super, riktigt nöjd :)




Tävling för ganska exakt ett år sen, ska tillbaka dit snart ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar